Uitbesteden projectadministratie

Een goed opgezette projectadministratie is een belangrijke succesfactor voor elk consultancy en adviesbureau. Het scheelt je enorm veel frustratie en tijdrovende, repeterende handelingen als je dit goed opzet. Bovendien weet je dan zeker dat je alle uren die je voor opdrachtgevers maakt, ook daadwerkelijk factureert en betaald krijgt. Zonde toch, om geld te laten liggen?

Het slim inrichten, uitvoeren en finetunen van de projectadministratie is dan ook een specialisme op zich. Reden voor Driezestig om de projectadministratie de core van onze dienstverlening te maken. Daaromheen hebben wij onze administratieve inrichting geoptimaliseerd, zodat het uitbesteden van de projectadministratie je veel tijd en geld bespaart. Meer details over de projectadministratie ontdek je in het artikel ‘Financiële projectadministratie – een vak apart’.

Wil jij ook ondersteuning bij:

Onderhanden werk

Tijdschrijven/ uren boeken

Contractmanagement

Facturatie

uitbesteden projectadministratie

Hoe werkt het uitbesteden van de projectadministratie?

Bij het opzetten en uitvoeren van de projectadministratie zijn een aantal factoren van belang, die vaak ook nog eens onderlinge verbanden hebben. Bij Driezestig zetten we de processen slim en zoveel mogelijk geautomatiseerd op. In combinatie met onze persoonlijke aanpak geeft dit een soepel lopende projectadministratie waar je op kunt bouwen. Het uitbesteden van de projectadministratie levert je al snel veel voordelen op.

Belangrijke elementen binnen de projectadministratie zijn:

 • OHW (Onderhanden werk)
  Onderhanden werk is één van de vraagstukken waar alle consultancy- en adviesbureaus mee te maken krijgen. Je facturatie en uitvoering verlopen nu eenmaal niet synchroon. Zaak dus om dit goed op te zetten.
 • Projectbegroting
  Het vastleggen van een projectbegroting, eventueel opgedeeld in fases, is essentieel om zicht te houden op de voortgang en de risico’s.
 • Tijdschrijven/ uren boeken
  Een gebruikersvriendelijke, goed georganiseerde en regelmatige wijze van tijdschrijven is een randvoorwaarde om de projectbesteding en voortgang te kunnen bewaken. Bovendien bewaak je daarmee ook de productiviteit (billability/facturabiliteit) van de professionals.
 • Contractmanagement
  Een goede vastlegging van de projectovereenkomst en alle facturatie-afspraken is de basis voor een foutloze facturatie.
 • Facturatie
  Een snelle en correcte facturatie zorgt ervoor dat risico’s onder controle blijven en je snel bij kunt sturen waar nodig. Bovendien heeft dit een positief effect op de cashflow.

Wil jij ook je projectorganisatie slimmer organiseren?

Ontdek hoe in de whitepaper ‘Maak van je projectadministratie een geoliede machine’.

Altijd in control op je projecten

Sommige consultancy- en adviesbureaus in het MKB beginnen met een basale projectadministratie. Pas als het bedrijf groter wordt, ontstaat er een noodzaak (of zelfs verplichting) om een uitgebreidere en sluitende projectadministratie bij te houden.

Onze visie daarop? Wij richten direct een volledig geïntegreerde projectadministratie in. Zo ben je altijd in control op de projecten en weet je zowel financieel als operationeel hoe de projecten verlopen. Bovendien houd je meteen ook zicht op de billability.

Hierdoor verminder je fors de kans op verrassingen achteraf, zoals onverwachte projectverliezen, of een grote werkdruk voor de medewerkers bij teruglopende productiviteit. Dat houdt je bedrijf financieel gezond, medewerkers gemotiveerd en klanten tevreden.

Wil jij je ook focussen op de groei van jouw bedrijf?

Neem contact op met Mariska en ontdek de voordelen van uitbesteden voor jouw organisatie