Uitbesteden financiële administratie

De financiële administratie is het meest basale (en minimaal wettelijke vereiste) onderdeel van de administratieve en backoffice processen. Deze werkzaamheden kan je, omdat het specialistisch is en weinig toegevoegde waarde biedt, vrij makkelijk uitbesteden aan een administratie- of accountantskantoor. Welke afwegingen spelen er bij het uitbesteden van de financiële administratie?

Zorgeloos ondernemen door het uitbesteden van je financiële administratie

Inkoopadministratie

Goedkeuring van inkoopfacturen

Betaalbatches

Omzet- en inhuurkosten

Verwerking van kosten en opbrengsten in de juiste perioden

BTW-aangiftes

uitbesteden financiële administratie

Driezestig is veel meer dan een administratiekantoor

Op het gebied van financiële administratie biedt Driezestig tenminste dezelfde mogelijkheden als een willekeurig administratiekantoor. Er zijn echter een paar belangrijke verschillen die ervoor zorgen dat je veel beter en actueler inzicht hebt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Inkopen en goedkeuren van facturen via workflows
  Een continu proces van verwerken, goedkeuren en (op regelmatige basis) betalen van inkoopfacturen. Niet het doen van de btw-aangifte is het doel, maar het inzicht in welke kosten je maakt en of deze volgens afspraak of verwachting zijn.
 • Betaalproces
  Het betaalproces sluit hier naadloos op aan. Jij hoeft niet bij te houden welke posten er betaald moeten worden. De crediteurenpositie is op elk moment up-to-date, de facturen worden na goedkeuring (en vervaldatum) automatisch betaald. Ook sturen we je op regelmatige basis (bijvoorbeeld 2-wekelijks) een betaalspecificatie van de te betalen goedgekeurde facturen die voor je klaar staan in de bankomgeving.
 • Onderhanden werk-administratie (OHW)
  Als consultancy- en adviesbureau is de financiële onderhanden werk-positie, ook bekend als OHW-positie, het belangrijkste onderdeel van jouw financiële administratie. Als je op elk moment inzicht wilt hebben in de projectrealisatie, de voortgang in de facturatie en de stand ten opzichte van de projectbegroting/planning, dan moet dit gewoon goed op orde zijn.

  Ontdek meer over de onderhanden werk-administratie in het artikel ‘Nut en de noodzaak van een financiële OHW-administratie’.

Wil jij ook de voordelen ervaren van het uitbesteden van jouw financiële administratie?

Neem contact op met Mariska. Zij vertelt je graag de mogelijkheden voor jouw organisatie.