Projectadministratie

Projectadministratie is een specialisme op zich.

Een goed opgezette projectadministratie is een belangrijke succesfactor voor elk consultancy en adviesbureau.

  • Onderhanden werk is een van de vraagstukken waar je mee te maken krijgt omdat je facturatie en uitvoering nu eenmaal niet synchroon verlopen.
  • Het vastleggen van een projectbegroting, eventueel opgedeeld in fases is noodzakelijk om zicht te houden op je risico’s.
  • Een gebruikersvriendelijke en goed georganiseerde en regelmatige wijze van tijdschrijven is een randvoorwaarde om je projectbesteding en je voortgang te kunnen bewaken. Bovendien bewaak je daarmee ook de productiviteit (billability/facturabiliteit) van je professionals.
  • Een goede vastlegging van de projectovereenkomst en alle facturatie-afspraken is vervolgens de basis voor de snelle en correcte facturatie.
  • Een snelle en correcte facturatie zorgt er op zijn beurt weer voor dat je risico’s onder controle blijven en dat bij eventuele knelpunten of onduidelijkheden, er snel bijgestuurd kan worden en je niet pas aan het eind van het project ontdekt dat er achteraf toch onenigheid was over de scope waardoor je een deel van je werk mogelijk niet betaald krijgt.

De meeste consultancy- en adviesbedrijven in het MKB werken met een basale projectadministratie, pas als je bedrijf groter wordt ontstaat er een noodzaak (of zelfs verplichting) om een uitgebreidere en sluitende projectadministratie bij te houden.

Wij richten voor onze klanten altijd een volledig geïntegreerde projectadministratie in. Zo ben je altijd in control op je projecten en weet je zowel financieel als operationeel hoe je projecten verlopen, maar houd je tegelijk ook zicht op je billability.

Zo wordt de kans op verrassingen achteraf (zoals bijvoorbeeld onverwachte projectverliezen, of een grote werkdruk bij je medewerkers bij teruglopende productiviteit) tot een minimum verkleind. Dat houdt je bedrijf financieel gezond, je medewerkers gemotiveerd en je klanten tevreden.

Projectadministratie is om die reden de core van onze dienstverlening. Daaromheen hebben wij onze administratieve inrichting geoptimaliseerd. Wil je meer over dit onderwerp weten, lees dan ook onze blog.

Bekijk ook: