Zelforganisatie en uren verantwoorden

Uren verantwoorden is een moetje, mensen besteden hier liefst geen, en anders liefst zo weinig mogelijk tijd en aandacht aan. Dit is een enorm spanningsveld met het belang van je bedrijf. Wil je een goede relatie met je opdrachtgevers en tegelijk financieel gezond zijn, dan is het zaak om je facturen zo snel mogelijk en zo correct mogelijk aan je klant te sturen.

Discipline en zelforganisatie?
De basis om dit voor elkaar te krijgen begint al bij het afsluiten van het contract. Zodra dit geregeld is, ligt de grote uitdaging in het gedisciplineerd uren verantwoorden en wel op zo’n manier dat het voor de professionals zo min mogelijk moeite kost. Tegelijkertijd wil je ook de kans op fouten en eventuele vertraging minimaliseren.

Voor een deel bereik je dit door ondersteuning met moderne gebruikersvriendelijke middelen, zoals een zelflerende GUI die het boeken van uren minimaliseert tot een heel beperkt aantal muisklikken en die bijvoorbeeld ook via een mobiele app benaderbaar is. Daarnaast moet er goed inzicht zijn in hoeveel uren reeds verantwoord zijn, op welke dagen er niet hoeft te worden geboekt (vakantie, ziek, feestdagen, roostervrije dagen) en waar je bent gebleven met uren verantwoorden.

Toch ook najagen
Daarnaast helpen ondersteunende zaken zoals een notificatie dat je je uren nog niet hebt verantwoord. En tot slot is het ook gewoon noodzaak om net voor en direct na de maandafsluiting iedereen die nog niet zijn uren volledig verantwoord heeft achter de broek te zitten tot dit wel gedaan is.

Bij Driezestig weten we hoe we het tijdschrijven zo makkelijk mogelijk kunnen maken, maar daarnaast nemen we (indien gewenst) zelfs het najagen van de ontbrekende urenstaten van je over. Vanuit ons zelfsturende DNA gaat dit niet over de hiërarchische as, maar over de as van verantwoordelijkheid; geen uren verantwoorden = geen omzet, geen omzet = slechtere resultaten. En dat helpt. Het teamresultaat is tenslotte volledig transparant, en je wil niet dat door jouw toedoen de resultaten deze maand tegenvallen.

Verder lezen over de projectadministratie bij zelfsturende bedrijven? Lees dan ook: